Dit zijn duurzame merken bij RIVS

Wat is duurzame mode?

Duurzaamheid: een woord die we de laatste jaren vaker tegenkomen. Ook in de modebranche speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Duurzame kleding houdt in dat er tijdens de productie rekening is gehouden met de impact op mens, dier en milieu. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van bepaalde chemicaliën, goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers en aandacht besteden aan dierenwelzijn.

Ook als consument kunnen wij de impact beperken. Door bijvoorbeeld voor kleding van hoge kwaliteit te kiezen, kunnen we de kleding langer dragen. Stel een capsule wardrobe samen, waarmee je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van je kleding.

Ontdek de duurzame items bij RIVS >

Duurzame kleding bij RIVS

De merken in onze collectie selecteren we met liefde en staan in het teken van duurzaamheid en exclusiviteit. In onze webshop hebben wij veel duurzame items gemarkeerd met een blad-icoon, zodat je de duurzame items direct herkent. In onze winkel hebben duurzame merken vaak een eigen duurzaamheid label aan het item hangen, zoals Closed en Absolut Cashmere.

In onze blog meer over een aantal van deze sustainable brands.

Closed

Het doel van Closed is om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit van haar collecties. Closed geeft aan dat veel van hun processen sinds de jaren '80 schoon en groen zijn, maar dat dit niet betekent dat zij klaar zijn met verduurzamen.

Closed staat bekend om haar denim jeans. Sinds 2021 is de "A Better Blue" collectie van Closed eco-friendly. Jeans uit deze collectie zijn te herkennen aan een  A Better Blue-label. Binnen deze collectie wordt gebruik gemaakt van eco-friendly materialen, zachte verfmethoden en wastechnieken met een lage impact. Zo wordt water, chemicaliën en elektriciteit bespaard.

Bij RIVS verkopen we jeans van Closed uit de A Better Blue collectie.

Shop duurzame jeans van Closed >

 

A Better Blue eco-collectie van Closed

Closed geeft aan dat de meeste jeans, los van de A BETTER BLUE collectie, gemaakt is van 100% biologisch katoen. Closed geeft de voorkeur aan biologische materialen, omdat zij een lage impact op het milieu hebben. Het vervaardigen van biologisch katoen kost namelijk 80% minder water, 60% minder energie en geen chemicaliën. Ook wordt er door Closed gebruik gemaakt van biologisch linnen en cashmere.

Lees hier meer over duurzaamheid op de website van Closed >

Ontdek de collectie van Closed bij RIVS >By Malene Birger

Malene Birger ontwerpt met het oog op een lange levensduur en een lage impact. Er wordt rekening gehouden met de volledige levenscyclus - van de gebruikte vezels en materialen tot de klant en uiteindelijk het einde van de levenscyclus van het kledingitem.

Malene Birger streeft er niet alleen naar om de impact op het milieu te verkleinen, maar ook om een positieve impact te creëeren. De focus ligt op het reduceren van afval. Zo heeft Malene Birger een "no-burn policy", worden alle ongebruikte items gedoneerd en hebben zij sinds 2013 een eigen "Restricted Substances List". Hierin zijn bepaalde chemicaliën opgenomen, die niet gebruikt mogen worden in de kleding en daardoor niet terecht komen in de natuur.

Lees hier het volledige duurzaamheid rapport uit 2022 van IC Group, het bedrijf achter By Malene Birger  >

Ontdek de collectie van Malene Birger >

 

La Salle

Het Amsterdamse merk La Salle is een merk voor de stijlvolle vrouw die zich bewust is van haar ecologische voetdruk. Sinds 1996 produceert La Salle kleding van hoge kwaliteit, voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen en garens, en bijna uitsluitend in Europa vervaardigd. La Salle ziet duurzaamheid als vanzelfsprekend en als ieder verantwoordelijkheid.

Om deze redenen is de kleding van La Salle duurzaam:

  • De meeste kledingstukken die zij produceren zijn door maximaal twee landen gereisd. Hiermee wil La Salle als bedrijf bijdragen aan beperking van de CO²-uitstoot
  • La Salle maakt vaker gebruik van duurzame materialen, zoals Tencel - op het moment een van de meest duurzame materialen op de markt. 
  • La Salle kiest ervoor om samen te werken met stoffen- en garenfabrikanten die maatschappelijk verantwoord zijn en milieuvriendelijke productieprocessen volgen met het oog op recycling van natuurlijke hulpbronnen, zoals water
  • La Salle zorgt ervoor om alleen de hoeveelheid middelen te gebruiken die nodig zijn voor het bedrijf. Wanneer zij de stoffen digitaal afdrukken, gebruiken ze de exacte hoeveelheid inkt die nodig is om de ontwerpen te maken

Shop La Salle >

 

Filippa K

Het Zweedse merk Filippa K heeft een missie: het stimuleren van een bewuste kledingconsumptie. Door kleding op een duurzame manier te produceren en tegelijkertijd kleding van kwaliteit te leveren, wil Filippa K de impact op de planeet verminderen. Aan de hand van drie pijlers bewaken zij deze missie: circulariteit, traceerbaarheid en het verminderen van de impact.

Elk jaar brengt Filippa K een rapport uit, met o.a. een overzicht van de supply chain en initiatieven. Zo geeft Filippa K aan dat zij tweedehands Filippa K items terugnemen en doorverkopen in vijf flagship stores. In Zweden heeft Filippa K een winkel geopend waar je alleen tweedehands Filippa K kleding kan kopen.

Lees hier meer over duurzaamheid op de website van Filippa K >

Ontdek de collectie van Filippa K >

 

Absolut Cashmere

Absolut Cashmere geeft aan zich verantwoordelijk te voelen voor verantwoordelijke kleding voor de toekomst. Absolut Cashmere werkt samen met Trace For Good, een bedrijf dat kledingmerken en leveranciers met elkaar verbindt. De leveranciers die zijn aangesloten bij Trace For Good voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals de richtlijnen van de Franse AGEC wet, de juiste arbeidsvoorwaarden en het hebben van een eco-label.

Omdat Absolut Cashmere haar leveranciers via Trace For Good krijgt aangeleverd, kunnen we stellen dat Absolut Cashmere belang heeft aan het produceren van duurzame cashmere kledingstukken.

Elk product van Absolut Cashmere heeft een uniek QR-code op het label. Bij het scannen van dit label is te lezen waar het desbetreffende item is geproduceerd. Klik hier voor een voorbeeld van de QR code van de Eugenie Cardigan. 

Ontdek de collectie van Absolut Cashmere >

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter