What to wear: wedding season

Incoming: wedding season! In het voorjaar en zomermaanden vinden vaak de bruiloften plaats. Heb jij dit jaar een bruiloft op de planning? Lees dan snel verder! Wij bespreken de trends op het gebied van bruiloft outfits, dress codes en meer. Zo kan jij makkelijk een keuze maken voor de mooiste outfit voor deze speciale gelegenheid. Van chique jurken tot verfijnde pakken - wij hebben alles wat jij nodig hebt om te stralen op deze bijzondere dag.

Wat zijn de bruiloft trends van 2024?

Kledingtrends voor bruiloften zijn natuurlijk afhankelijk van een paar factoren, zoals de locatie, het seizoen, de persoonlijke stijl van het bruidspaar en de formele of informele aard van de bruiloft. Toch hebben we geprobeerd om een lijstje te maken van trends die wij regelmatig terug zien komen:

  1. Lange vloeiende jurken in neutrale/zachte kleuren: Deze blijven populair vanwege hun elegante en romantische uitstraling. Neutrale en zachte kleuren zoals pastelroze, lichtblauw, zachtgeel en champagne zijn favoriet omdat ze tijdloos en veelzijdig zijn.
    Jumpsuit: Des Petit Hauts - Espoline Jumpsuit black shoppen
    Jurk: 0039 Italy - Havanna Dress shoppen
    Jurk: La Salle - Printed Dress shoppen

     

  2. Jumpsuits en broekpakken als alternatief: Steeds meer mensen kiezen voor jumpsuits en broekpakken voor bruiloften vanwege hun chique uitstraling en comfort. Ze bieden een moderne twist en zijn perfect voor gasten die op zoek zijn naar iets anders dan traditionele jurken.

    Jurk: La Salle - Shirt Dress Volant Acqua shoppen
    Kimono: Zenggi Amsterdam - Japanese Crêpe Kimono Jacket seafoam shoppen
    Pantalon: Zenggi Amsterdam - Japanese Crêpe Chino seafoam shoppen


    Bloemenprints en kanten details: Deze zijn vooral populair voor zomerbruiloften vanwege hun luchtige en vrouwelijke uitstraling. Bloemenprints voegen een vleugje kleur en levendigheid toe aan de outfit, terwijl kanten details zorgen voor een romantisch en verfijnd accent.
    Blazer: Closed - Lola Blazer green weed shoppen
    Pantalon: Closed - Jurdy Pants green weed shoppen
    Jurk: Ibana - Dalia Dress waterflower shoppen



Deze trends laten zien dat bruiloftsgasten steeds meer hun eigen stijl kunnen omarmen en creatief zijn met hun kledingkeuzes. Het belangrijkste is dat de outfit gepast is voor de gelegenheid en dat jij je zelfverzekerd en comfortabel voelt.

 

Welke kleuren draag je naar een bruiloft?

Het kleurenpalet voor een bruiloft verschilt per bruidspaar, het seizoen en de gehele sfeer die het bruidspaar wil creëren. Zo zie je bij de ene bruiloft veel kleur terug en bij de andere juist weer het klassieke zwart, donkerblauw en antraciet. Wij hebben een aantal kleuren uitgelicht die momenteel erg populair zijn:

  1. Neutraal en elegant: De kleuren die bij dit "thema" gebruikt worden zijn crème, champagne, beige en zachte grijstinten. Vaak wilt het bruidspaar dan gaan voor een klassieke en verfijnde uitstraling. Daarbij vormen deze kleuren een tijdloze achtergrond en kan het mooi geaccentueerd worden met metallics zoals goud of zilver voor een beetje luxe. 



    Jurk:
    Malene Birger - Lovelo Dress grey melange shoppen
    Blazer: Filippa K - Sasha Cool Wool Blazer desert taupe shoppen
    Pantalon: Filippa K - Emma Wool Trousers sage melange shoppen

  2. Romantisch en zacht: Hierbij denk je meteen aan pastel kleuren zoals lichtroze, zachtblauw, lavendel en perzik. Deze kleuren zijn perfect voor bruiloften met een romantisch en dromerig thema. Deze kleuren creëren samen een zachte en lieflijke sfeer die perfect is voor lente- en zomerbruiloften.


    Cardigan:
    Des Petit Hauts - Caliope Cardigan mango shoppen
    Pantalon: Malene Birger - Igda Trousers grey melange shoppen
    Top: Coster Copenhagen - Lace Top light blue shoppen


  3. Bohemian en natuurlijk: Aardetinten zoals taupe, terracotta, olijfgroen en warm bruin passen goed bij een bohemian bruiloftsthema. Deze kleuren geven een gevoel van verbondenheid met de natuur en kunnen worden aangevuld met accenten van gedroogde bloemen, macramé en natuurlijke texturen.

    Blouse: Robert Friedman - Stefi Blouse olive shoppen
    Pantalon: Coster Copenhagen - Lucia Bootcut Pants beige shoppen
    Shirt: Closed - Crewneck Sleeveless green weed shoppen


  4. Modern en gedurfd: Gedurfde en contrasterende kleuren zoals marineblauw en goudgeel of diep bordeauxrood en blush-roze creëren een eigentijdse en opvallende uitstraling. Deze kleurencombinaties zijn perfect voor bruidsparen die een moderne en stijlvolle bruiloft willen.

    Shirt: Allude - Serafino Sweater marine shoppen
    Pantalon: Malene Birger - Helsy Pants black shoppen
    Blouse: Ibana - Tracer Blouse blush shoppen


  5. Tijdloos en chic: Zwart en wit vormen een tijdloze en chique combinatie die geschikt is voor zowel formele als informele bruiloften. Deze klassieke kleuren kunnen worden aangevuld met metallic accenten of gedurfde kleuraccenten voor een moderne twist.

    Jurk: Malene Birger - Lovelo Dress black shoppen
    Shirt: Apsesi - Cotton Bow Shirt white shoppen
    Pantalon: Filippa K - Trousers Darcey Wool black shoppen


Het is dus belangrijk voor het bruidspaar om een kleurenpalet te kiezen dat bij hun persoonlijke stijl past en de algehele sfeer die ze willen creëren voor hun bruiloft. Daarnaast kunnen ze rekening houden met praktische overwegingen zoals het seizoen en de locatie van de bruiloft bij het kiezen van kleuren.

 

Wat is de dresscode?

De dresscode ligt aan het bruidspaar of hun dat willen, vaak gaat het dan om een aantal kleuren of om het type kleding. Verder kan het ook nog zo zijn dat ze een heel specifiek iets op geven zoals "bloemen chique" bijvoorbeeld. Wij hebben speciaal voor jou verschillende dresscodes uitgelegd met wat je daarbij kan dragen.

Formeel/Black tie: Denk hierbij aan een lange avondjurk of een chique cocktailjurk, eventueel met elegante sieraden en hoge hakken. 

Jurk: La Salle - Side Gather Dress acqua shoppen
Armband: Mimi Et Toi - Aleys Bracelet shoppen
Jurk: La Salle - Side Gather Dress navy shoppen



  1. Semi-formeel/Cocktail: Een chique cocktailjurk, een lange rok met een elegante top, of een nette jumpsuit, gecombineerd met hakken of dressy flats is perfect voor als het wel formeel moet zijn maar niet te.

    Top: Woman By Earn - Gigi Silky Eco Top rose shoppen
    Rok: Ahlvar Gallery - Hana Long Logo Skirt black shoppen
    Jurk: La Salle - Bonded Collar A-Line Dress black shoppen




  2. Casual/Informeel: Geen behoefte aan om formeel te zijn maar wil je wel er net uitzien? Een zomerse jurk, een rok met een blouse, een jumpsuit of een nette broek met een blouse, gecombineerd met comfortabele schoenen zoals sandalen, ballerina's of sleehakken zijn dan de perfecte optie voor jou. 
    Blouse: Woman By Earn - Jenna Italian Jersey Blouse navy shoppen
    Pantalon: Aspesi - Linen and Cotton Trousers check shoppen
    Hak: MadOre - Pump suede zwart shoppen


  3. Thema-gerelateerd: Sommige bruiloften kunnen een specifiek thema hebben, zoals een strandbruiloft, een vintagebruiloft, of een bohemianbruiloft. In dat geval kunnen gasten worden gevraagd om zich naar het thema te kleden, bijvoorbeeld in strandkleding, retro-stijl of met bohemian kledingstukken. Maar sommige hebben liever een kleuren thema en dan wordt er gevraagd te kleden met de kleuren bijvoorbeeld: navy blauw, seafoam en zwart.

    Tas: RIVS - Classic Medium Bag shoppen
    Jurk: KYRA - Ikat Vivian Dress blue galaxy shoppen
    Oorbellen: Camps & Camps - Classic Square Earrings gold shoppen


  4. Specifieke instructies: Soms kan het bruidspaar specifieke instructies geven voor de dresscode, zoals 'zomer chic', 'casual elegant', of 'kleurrijk en feestelijk'. Het is belangrijk om deze instructies te volgen om gepast gekleed te gaan voor de gelegenheid. 

    Blazer: Janice - Hank Blazer pink shoppen
    Top: Ahlvar Gallery - Lima Satin Top petrol shoppen
    Pantalon: Janice - Tyrone Flared Broek pink shoppen

Het is altijd goed om de uitnodiging zorgvuldig te lezen, omdat het bruidspaar dus mogelijk specifieke instructies geeft met betrekking tot de dresscode. Als je twijfelt, kun je ook altijd contact opnemen met het bruidspaar zelf of de gastheer/gastvrouw.

 

Schoenen

Bij een prachtige outfit horen natuurlijk ook het juiste paar schoenen. Maar welke opties zijn er? Als handige tip geven wij mee om te kijken of je een dag gast of avondgast bent. Het is namelijk wel belangrijk dat je de hele dag comfortabel kan lopen! Ben je een dag gast? Dan is een medium hak elegant, maar nog steeds comfortabel. Of ben je een avond gast? Dan is een avond op hoge hakken natuurlijk een optie!

  • Comfortabele en stijlvolle opties zoals elegante pumps met een lage hak, sandalen met bandjes of ballerina's zijn populair. Dit is omdat het vrouwen in staat stelt om de hele dag op hun schoenen te staan en te dansen zonder ongemak.
  • Statement schoenen met opvallende details zoals glitter, kant, parels of strass zijn een leuke manier om een beetje persoonlijkheid toe te voegen aan de outfit.
  • Blokhakken of sleehakken kunnen een goede keuze zijn voor buitenbruiloften, omdat ze meer stabiliteit bieden op gras of ongelijk terrein.
    Janice - Burt Studs Loafers black gold shoppen
    Ibana - Ambia Slipper metallic  shoppen
    Panara - High Heel Buckle Boot nero shoppen


    Closed - Heel Boot black  shoppen
    MadOre - Pump suede beige  shoppen
    Panara - Pump Camo nero shoppen

Dit zijn de finishing touches

Om jou speciale wedding guest look af te maken hebben we de optionele accessoires op een rijtje gezet. Zo weet jij wat gepast is voor je look en kan je het persoonlijk maken.

  • Statement oorbellen: Grote, opvallende oorbellen zoals chandelier oorbellen, statement studs en oorringen met edelstenen zijn een geweldige manier om je outfit te accentueren en een vleugje glamour toe te voegen. Deze oorbellen kunnen een echte eyecatcher zijn.

  • Luxe clutches of handtassen: Een chique clutch of handtas is niet alleen een stijlvol accessoire, maar ook praktisch voor het meenemen van essentiële items zoals je telefoon, lippenstift en portemonnee. Kies voor een luxe uitvoering die past bij je outfit en de algehele sfeer van de bruiloft.

  • Hoofdbanden en haaraccessoires: Hoofdbanden, haarclips en fluweel haarelastieken zijn weer helemaal in de mode en kunnen een speelse en romantische touch geven aan je look. Deze accessoires zijn perfect voor het toevoegen van een vleugje glamour aan je kapsel en kunnen je outfit helemaal afmaken.


    Camps & Camps - Swarovski Dormouses crystal lavender shoppen
    RIVS - Small Handbag silver shoppen
    Camps & Camps - Medium Double Hoop Earrings gold shoppen

     

    Camps & Camps - Small Chain Hoops Necklace gold shoppen
    RIVS - Medium Handbag With Zipper gold shoppen
    Mimi et Toi - Changement Bracelet shoppen

Het toevoegen van deze accessoires aan je outfit kan je look versterken en persoonlijkheid toevoegen aan je outfit. Het is belangrijk om accessoires te kiezen die passen bij je persoonlijke stijl en de algehele sfeer van de bruiloft, en die je zelfverzekerd en comfortabel laten voelen.

 

Kom bij ons langs

Bij RIVS zijn wij expert in het stylen en vinden van dé perfecte outfit voor elke gelegenheid. Wil jij graag geholpen worden door éen van onze stylistes? Kom dan langs in onze store of maak een afspraak online. Wij garanderen dat je met een prachtige outfit de winkel verlaat!

Liefs, het RIVS team

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter