Een bruiloft van je zoon of dochter wordt een dag die je nooit meer vergeet. Het is de belangrijkste dag van de belangrijkste persoon uit je leven. Als moeder van de bruid sta ook jij deze dag in de spotlights. Je wilt er op deze dag dan ook niet voor niets op en top uit zien.

Hieronder hebben we enkele tips waardoor jij op deze dag een outfit heb waar je je goed in voelt en waarmee je een perfect voor de dag mee kan komen!

Ken de kledingetiquette

Op deze bijzondere dag is het belangrijk dat je je goed voelt bij wat je draagt. Het is dan ook belangrijk om dit altijd te onthouden. Hierdoor zou je ook meer stralen en dat zal iedereen zien.

Als moeder van de bruid zijn er niet overdreven veel kledingetiquette waar je je aan dient te houden, zolang je de volgende (basis)regels in acht neemt;

  • Draag geen wit of zwart! Wit is de kleur die alleen gedragen mag worden door de bruid. Zwart wordt niet gedragen op feestelijke aangelegenheden.
  • Draag geen horloge. Het enige accessoire dat ‘not done’ is tijdens een bruiloft is een horloge. Is het al bijna tijd?
  • Houd je aan de dresscode. Dit is eigenlijk een beetje een inkoppertje en heeft ook niet weinig verdere uitleg nodig.

Wat kun je absoluut wel dragen

Als moeder van de bruid weet je waarschijnlijk al hoe het decor van de bruiloft er ongeveer uit zal gaan zien. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je outfit!

Een beetje uitgesproken mag je bij het kiezen van de perfecte outfit best wel zijn. Oké, je staat deze dag natuurlijk niet helemaal in het middelpunt, maar je loopt daar mooi wel naast. Uitgesproken mag dus zeker, als je maar niet de spotlight steelt.

Maak je outfit af met de mooiste accessoires. Een mooie clutch of hoed geeft net even die extra touch.  Dit geldt ook voor een prachtige ketting of oorbel!

Wat na deze prachtige dag?

De perfecte outfit kan natuurlijk wel redelijk wat gaan kosten en het is dan zonde als jouw prachtige outfit vervolgens de kledingkast niet meer uitkomt.

Onze tip; gewoon lekker blijven dragen! Natuurlijk niet perse in deze combinatie, door je kledingstukken op de juiste manier met elkaar te combineren kan je je nieuwe kleding makkelijk nog vaak genoeg dragen!

Moeder van de bruid in Alkmaar

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte outfit als moeder van de bruid? Bij onze RIVS winkels in Alkmaar staan onze verkoopstylistes maar al te graag voor je klaar bij het kiezen van de perfecte outfit. 


Misschien wel interessant
Broekpakken / Satijnen blouses