Dames tuniek

Wat is de betekenis van een tuniek? Een tuniek lijkt op een blouse maar is niet helemaal hetzelfde. Een tuniek is langer en vaak ook wijder dan een blouse. Beide kledingstukken lenen zich dan ook voor andere gelegenheden. Bij een zakelijke gelegenheid wordt er vaak voor een blouse gekozen, terwijl een tuniek vaak casual wordt gedragen. Tunieken komen nagenoeg altijd over de billen.

De tuniek is een van het oudste kledingstuk dat er bestaat. Het stamt af van de Romeinse tunica. Dit was een lang kledingstuk van wol, linnen of katoen. In de tijd van de Romeinen werd dit kledingstuk nog gedragen door zowel mannen als vrouwen. Een tuniek is echter een kledingstuk dat eigenlijk alleen door vrouwen gedragen wordt.  

Met welke gelegenheid draag je een tuniek?

Een tuniek leent zich perfect voor casual gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het strand. Ondanks dat je het vaak in combinatie met een broek draagt is het ook niet erg om het even zonder te dragen. Bijvoorbeeld als je even een lekker ijsje gaat halen of naar een strandtentje gaat. Ook als het ’s avonds iets afkoelt, is het op het strand gemakkelijk om even een tuniek aan te trekken. Ideaal dus!

In de zomer lekker aan het strand

Doordat er vaak zachte, luchtige stoffen worden gebruikt is dit kledingstuk dus perfect voor in de zomer, bijvoorbeeld op het strand (of beter, in Ibiza ;). Het is dan lekker comfortabel om je tuniek te combineren met een paar leuke slippers en een leuke hoed. Je kan er dan voor kiezen om er een mooie legging, jeans of maillot onder te dragen.

In de winter

Ook in de winter is dit kledingstuk ideaal. Dan is het wel aan te raden om er wel warme jeans onder te dragen. Als het echt koud is kan je een tuniek ook leuk combineren met een

Een tuniek is dus ideaal te combineren met een jeans, legging of maillot. Omdat een tuniek bijna altijd wel tot over de billen rijken kan je het dus ook gewoon zonder broek eronder dragen. Ideaal dus voor op vakantie, of voor op het strand.

Tunieken online shoppen

Op onze webshop vind je een groot aantal mooie, trendy tunieken die je het gehele jaar door kan dragen. Wij hebben bekende merken zoals Zenggi, Baum und Pferdgarten en MYTWIN in ons assortiment.

Kom je er niet helemaal uit? Dan kan je altijd even bellen met onze winkel. Vergeet niet; ieder tuniek is uniek!