Duurzaamheid

Bij RIVS hebben wij een brede selectie aan merken. Veel van deze merken zijn bezig met duurzaamheid en dragen bij aan een beter milieu. In deze blog zullen wij 3 van deze merken uitlichten om te laten zien hoe zij bijdragen aan een betere conditie van de wereld. Speciaal voor jouw hebben wij ook voor elk merk een duurzame outfit samengesteld die tegelijkertijd fashionable is.

Closed

'Step by step we're taking Closed towards a greener future'

Bij Closed maken ze hun processen zo duurzaam mogelijk. Closed heeft namelijk als doel om zijn collecties zo te produceren dat het minder impact heeft op het milieu. Terwijl ze dat doen willen ze wel hun hoge kwaliteit behouden. Gelukkig gaan deze 2 waarden goed met elkaar samen. Door hoge kwaliteit al sinds het begin van Closed tot hun prioriteit te maken, zijn veel van hun processen sinds het begin van de jaren tachtig schoon en groen. Voor de collectie van lente/zomer 2022 heeft Closed voor bijna alle producten stoffen geselecteerd die behandeld zijn met natuurlijke kleurstoffen. In vergelijking met conventionele verfmethoden hebben ze hiermee een aanzienlijke hoeveelheid water en chemicaliën bespaard.

SHOP HIER CLOSED

Filippa K

'Our mission is to drive a movement of mindful consumption'

Duurzaamheid vormt al de kern van Filippa K sinds de oprichting in 1993. Sinds 2014 versterken ze dit met hun circulaire strategie. In deze strategie streven zij vier stappen na: reduceren, repareren, hergebruiken en recyclen. Door hier op te focussen, kunnen ze bijdragen aan een bewustere consumptie en de impact van mode op onze planeet verminderen. Bij iedere collectie streeft Filippa K er bijvoorbeeld naar om alleen te kopen wat ze zullen verkopen. Ook verhogen ze ieder jaar het percentage duurzame vezels dat in de kleding word verwerkt.

SHOP HIER FILIPPA K 

Baum und Pferdgarten

'We care for you and our planet'

De visie van Baum und Pfergarten is om rekening te houden met zowel onze planeet als haar mensen. Dit willen ze creëren door te focussen op betrouwbaarheid en eerlijkheid, en trends die verder gaan dan volgend seizoen. Ze willen inzicht geven in hun acties om transparantie te stimuleren. Door openheid kunnen ze laten zien hoe ze een duurzaam evenwicht creëren tussen het handelen en de toekomst van onze planeet. Baum und Pferdgarten richt zich hierbij op drie doelen: Schoon water, verminderde ongelijkheden en verantwoorde productie. Deze doelen hebben een grote impact en kunnen grote  veranderingen doorvoeren als het om duurzaamheid gaat. 

SHOP HIER BAUM UND PFERDGARTEN 

Be the first to comment...
Leave a comment