Loving Linnen

Linnen is een stof dat wordt gemaakt uit de vlasplant. Linnen is erg populair omdat het heerlijk comfortabel draagt en erg sterk maar bovenal duurzaam is.

Linnen

 

DE EIGENSCHAPPEN VAN LINNEN

Linnen is de laatste jaren weer flink terrein aan het winnen in populariteit. Dit is niet zo gek als je naar de eigenschappen van linnen kijkt;

  • De stof is ontzettend zacht en draagt dus heerlijk comfortabel
  • Linnen is vocht absorberend; het kan tot 20% van het eigen gewicht absorberen. Ideaal voor in de zomer!
  • Hoe vaker je linnen gebruikt, hoe sterker in soepeler het wordt;
  • Linnen is duurzaam!


Linnen online shoppen kleding

LINNEN EN DUURZAAMHEID

Linnen is een duurzaam product. De vlasplant is een plant die snel groeit en weinig bestrijdingsmiddelen en zorg nodig heeft. Daarnaast wordt de vlasplant volledig benut (inclusief de wortel). Daarnaast is de stof erg sterk. Het is niet voor niets dat de korte, ruwe vezels vaak worden gebruikt voor bijvoorbeeld touw. Producten die gemaakt zijn van vlas zijn recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar.


 

Zenggi linnen blouse wit

Last item
 

 

 

 

HOE WAS JE JE LINNEN KLEDING?

Wassen

Linnen kan gewoon in de wasmachine. Het kan daarnaast redelijk goed tegen warmte. Het is dus in principe geen probleem om je kledingstuk te wassen op 40 graden. Kijk wel uit met centrifugeren en drogen. Dit kan namelijk de vezels beschadigen. Omdat linnen van zichzelf snel droogt is dit ook niet nodig.

Stomen en strijken

Linnen kreukt snel, heel snel. Dit is ook niet perse een probleem om dat dit juist een mooi effect aan je kleding kan geven. Ga je toch voor de kreukvrije look? Dan kan je ervoor kiezen om je kledingstuk te strijken op hoge temperatuur. Maak deze dan wel van tevoren een klein beetje vochtig, anders gaat het niet lukken.

Stomen met een handstomer is daarnaast ook een makkelijke oplossing. Geen zorgen, linnen kan tegen hoge temperaturen!

Bekijk altijd voor de zekerheid even het was label, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

 

 
Sale

Alpha Studio linnen broek wit

Last item
 

 

We gebruiken cookies om uw ervaring en onze diensten te verbeteren. Als u doorgaat met navigeren, accepteert u de cookies. Meer informatie Sluiten