Closet Clean-Up!


De RIVS closet clean up!

Heb je tijd over? Weet je niet meer wat je moet doen? Iris geeft jullie een kijkje in haar kast en laat zien hoe je het beste jouw kast kan opruimen. Met vier makkelijke stappen is dit in no time gebeurd. Bekijk het filmpje of volg de onderstaande stappen:

Stap 1

Haal alles uit je kast

Om te beginnen doe je alle deuren open van de kast en worden alle spullen uit de kast gehaald en op het bed gelegd. Als er geen bed in handbereik is, vind dan een alternatief zoals een stoel om alsnog makkelijk de spullen eruit te halen.

Stap 2

Maak de kast schooon

De volgende stap is het schoonmaken van de kast. Maak de kast helemaal fris en stofvrij met een stofzuiger en daarna met een schoon doekje. Voor een mooi opgeruimde kast is het belangrijk om dezelfde kledinghangers te gebruiken. Zo heeft alle kleding dezelfde hoogte en ziet het er overzichtelijk uit. De houten kledinghangers van RIVS zijn hier perfect voor!

Maak 3 stapels

In de volgende stap ga je 3 stapels maken van de kleding op het bed. Een stapel van kleding die weggegooid kan worden, een stapel van kleding die weggegeven kan worden en een stapel van kleding je wil behouden. De kleding die je wilt houden, hang je meteen aan een kledinghanger terug in de kast. 

TIP 1: Investeer in mooie basis items. Deze zijn duurzaam, tijdloos en gaan jaren mee.

TIP 2: Beoordel waarom je een item weg doet. Zo voorkom je miskopen in de toekomst.

Stap 3

Sorteer je kleding

Sorteer de kleding netjes in de kast. Hang de nette pantalons aan een haakje, net als de blouses. Maak overzichtelijke stapels van de overige kleding.

Voel zelf aan wat je prettig vindt. Draag je een item vaak? Zorg er dan voor dat je dez gemakkelijk kan pakken.

TIP: Hang de kleding die je vergeten was maar weer vaker wilt dragen in het zicht.

Stap 4

Berg je items efficiënt op

Naast de kleding is het ook belangirjk om de schoenen en accessoires efficiënt op te bergen. Zet de schoenen die je vaak draagt in het zicht, zodat je deze gemakkelijk kan pakken. Berg de accessoires zoals sjaals, riemen en tasjes op in een lade of een mand, zodat ook deze makkelijk te vinden zijn.


De favoriete basics van Iris

Welke items heeft elke vrouw nodig in haar garderobe?

We gebruiken cookies om uw ervaring en onze diensten te verbeteren. Als u doorgaat met navigeren, accepteert u de cookies. Meer informatie Sluiten